Followers

Saturday, 6 July 2013

Musim

Assalamualaikum..

Sekarang ni musim buah..buah rambutan..buah durian..tambah-tambah dekat nak puasa ni..semua jual harga runtuh murah..murah lah sangat kan..

Ha saya ni pun..cite-cite pasal musim buah ni..dan apatah lagi bab-bab makan..memang saya suka sangat..



buah durian..omputeh cakap..king of fruits (maybe sebab dia tajam kot..kalau kena timpa garenti luka) is my favourite..kitaorang adik beradik ..kalau takat buah durian yg isi suam-suam kuku tu..jangan harapla..kitaorang memang sombong sikit..sebabnya..arwah ayah ada kebun durian..kat kampung kita panggil bukit durian..buah-buah dia..ha camtu lah..mcm yg gambar kat atas tu..makan sebijik garenti nak 2 bijik..hahaha..


Buah rambutan..yang sedap..manis..isi lekang habaq mai..memang sedap dimakan..tapi kalau makan banyak-banyak..masakla..malam-malam..kong..kong..kong (batuk lah). Anak saya yang no 2 tu..memang pantang jumpa..mesti nak beli..tapi dia makan tak banyak mana pun..saya jelah yang makan lebih..hah sekarang..amik kau..batuk tak hingat..

Selalunya..musim buah kayu ni lah jugak..org panggil musim penyakit..demam, batuk, selsema..klinik mesti penuh..mcm wat kenduri katanya..hahaha

No comments:

Post a comment